Hypnosen

Jag började med hypnos för bara någon vecka sen. Mina föräldrars kompis är kognetiv(typ)beteendeterapeft, medium, personlig coach och 100 andra saker ungefär. Pappa och min styvmamma vet om mina problem med maten, och efter att ha gått hos BUP i ett halvår utan något vidare resultat så tyckte pappa att jag skulle prova att prata med henne. Tyvärr så vet jag ingenting om priser osv.

Hon är helt underbar, hon förstår mig på något sätt. Vi har börjat mötena med att bara prata och på slutet gjort lite hypnos. Vi kan prata i 3 timmar utan att det känns för tungt. På BUP var jag trött efter en kvart och ville gå hem. Vi pratar inte bara om mat utan också om uppkomsten till mina matproblem och om saknaden av min mamma, som är död. Hon ser att jag har ett "ledset inre barn" inom mig från den tiden då mamma dog, som behöver helas.

Första hypnosen var en avslappningshypnos, fölr att jag skulle få känna på det lite och för att hon skulle få se hur jag reagerade på metoden osv. Hon la även in lite posetiva saker eller vad man ska säga, typ du blir gladare och mer energisk varje dag osv.

Andra hypnosen handlade mer om mitt inre barn. Jag fick följa en skogstid fram till en glänta där ett ledset barn satt som jag tröstade. Vi halvsov på en filt och så kom det 4 änglar som gav mig gåvor. (i mitt huvud alltså)
Nu la hon också in mer matrelaterade "uppmaningar", och stärkande som ska hjälpa mig att stå emot hetsen. Det är mål nr 1 jag har.

Det som var så konstigt var att jag vet ju exakt vad som är nyttigt osv, men när hon berättade om hur dåligt vetemjöl var tex gick det in på något sätt. Det lät så vettigt eller något. Förut när jag har ätit hälsosamt så har jag ändå fått hetssug. Nu har jag uteslutit saker som vetemjöl, sötsaker och för feta saker helt för ett tag framöver, och än så länge har jag inte fått något sug.



hm vet inte riktigt hur klargörande detta inlägg var, men ärligt talat så förstår jag inte riktigt själv hur allt har gått till så! Ska iväg till spanien i 3 veckor nu, så nästa prat och hypnos bliri augusti. HA DET SÅ BRA ALLA


kram

jag älskar hypnos

Jag (L) hypnos


Jag kan stå emot hetssug nu mycket MYCKET bättre. Och jag äter hälsosammare än aldrig förr! Jag ÄTER normalt typ, fast überhälsosamt. Det är så sköööööönt, världen har hoppat ner från mina axlar.

Jag har gått på hypnos två gånger nu bara. En var lite med matfokuserad än den andra, men det var mest avslappning och om att "hela det ledsna barnet" (som är jag).

ska skriva lite mer utförligt någon dag, men är jättetrött nu.

kram

Dagen

frukost - havregrynsgröt med frysta hallon
lunch  - 1 äpple, sallad med 1 burk tonfisk och 100 gram majs - proppmätt

Nu, fika med mormor! Té it is!


Har förresten ett nytt mål. När sommaren är slut ska jag kunna spring 2,4 km-spåret!! (jag vet att jag är sääämst som inte kan det nu, men jag haaattar att jogga)

tips ang. jogging någon?


kram

I´m back

hej,
har varit sämst i några dagar nu, på alla håll och kanter. Både blogg och mat. Har haft en riktigt ät-upp-din-ångestperiod. typ.

Jag höll mig kräkfri i 6 dagar iallafall! Lite positivt, lite negativt.

Imorgon är det nya tag som gäller, motivationen är tillbaka. Den flög iväg ett tag


vet någon var man hittar kalorikollen på tasteline nu förtiden?


kram!

hypnos

Vettefan va som har hänt de här två senaste dagarna, eller kvällarna rättare sagt. MEN, jag har inte spytt. På gott och ont.

Min syster fattade inte vad jag höll på med när jag var tvungen att stoppa in ansiktet i en tjock handuk efter att jag hade ätit naturgodis för att inte skrika rakt ut.



Btw, imorgon ska jag på hypnos. Min KBT-behandlare tycker det lät bra. hjeelp





kram

Vågenvågenvågenvågen

Ska inte väga mig förrens på måndag! Det är så tråkigt att bara se några hekto mindre varje dag, så tänkte vänta och försöka se en större, roligare, förändring! Det ger mig nog lite motivation också, för jag kommer bli så oerhört besviken om vågen står still!




Solen skiner, yeey! Nu ska jag nog bada i poolen tror jag, då blir jag nog lite pigg, hoppas jag.

Ska fika på stan med en kompis sen, en "ex-anorektiker". Blir nog en te. Tar med mig ett äpple om jag får ett sjukt sug.

Dagen hittils har gott som vanligt:

Frukost/Lunch - 1 port havregrynsgröt men 1 äpple och en halv deciliter mjölk utspädd med vatten.




Kram

I (L) tips

Lyssnade till mittsmalalivs ord/råd/tips och istället för sirap så hade jag i ett halvt päron i gröten idag! Det funkade också, ska försöka köpa frysta bär att ha i till imorgon och dagar framöver!


Förresten är det någon som vet var man kan köpa en billig bra hushållsvåg? ? Jag har ingen aning om hur mycket 50 g bär är osv, och det blir skitsvårt att ta reda på hur mycket man har stoppat i sig då..

Hur många gram är förresten 1 "normalglas" frysta hallon?




kram


planering hit och planering dit

Här har jag bestämt mig för att träna, och går och ställer mig vid busshållsplatsen. Klart så tänkte jag inte det minsta på att det är strejk, utan stod där i 20 minuter tills det slog mig.

Jag HATAR när jag har bestämt mig för något, och sen så blri det inte så! HATAR när min planering rubbas.

Mattintag:
3 äpplen (panikar över sockret)
1 port havregrynsgröt med 1 msk sirap (ska minskas imorgon, det blev för sött)
2 ägg med kaviar (socker åter igen!!!)

nu, middag.. inga kolhydrater iaf! NOG MED ÄCKELSOCKER



kram

RSS 2.0